arrow_drop_up arrow_drop_down
Bij Comak administratiekantoor Haarlem zijn we bekend met alle structuren en hebben we ervaring met de advisering hierin

B.V.

Besloten Vennootschap

De besloten vennootschap (B.V.) kent veel administratieve uitdagingen. Het bekendste aspect van een B.V. is dat de onderneming bestaat uit aandelen. Andere bekende aspecten zijn dat de ondernemer niet aansprakelijk is voor zijn of haar privévermogen, de jaarlijkse deponering van de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel en de aanwezigheid van een bestuur.

Bij Comak administratiekantoor Haarlem zijn we bekend met alle structuren en hebben we ervaring met de advisering hierin.

Structuur

Een besloten vennootschap wordt geleid door een bestuur. De ondernemer vervult hierbij de rol als directeur. Omdat de ondernemer c.q. directeur vaak de enige aandeelhouder is, vervult deze de rol als Directeur Groot Aandeelhouder (DGA). Dit heeft gevolgen voor het salaris van de eigenaar.


Vaak is er bij de B.V. sprake van een Holding en een Werkmaatschappij.

Aandelen

De aandelen worden vaak gehouden in een houdstermaatschappij (holding). De holding is een andere B.V. waarin het salaris van de ondernemer wordt verwerkt. Dit betekent dat er niet één, maar twee administraties zijn. Hierbij is de administratie van de holding dus beperkt tot managementvergoedingen en salarissen van de ondernemer. De “gewone” administratie bevindt zich in de werkmaatschappij.

Bij Comak administratiekantoor uit Haarlem hebben we ervaring met alle rechtsvormen. We kunnen je als boekhouder dan ook prima van dienst zijn!

Vergelijking met V.O.F. een éénmanszaak

Bij een B.V. is deze administratie uitgebreider dan bij een V.O.F. of éénmanszaak. Er dient namelijk jaarlijks een jaarrekening bij de Kamer van Koophandel gedeponeerd te worden. Dit is bij een éénmanszaak of V.O.F. niet verplicht. In sommige gevallen stelt de Belastingdienst een controleverplichting vast. Hierbij moet de B.V. worden gecontroleerd door een gecertificeerd accountant.

Bij Comak bieden we je de gelegenheid voor een gratis adviesgesprek. Zo krijg je antwoord op de vragen waar je mee zit en kijken we of we je verder van dienst kunnen zijn | Comak Administratiekantoor Haarlem

Boekhouder

Je zoekt voor je B.V. een boekhouder die begrijpt hoe de administratie werkt. De boekhouder voert de administratie van zowel de werkmaatschappij als van de holding en zorgt dat dit synchroon loopt. Tevens zorgt de boekhouder voor een goedlopende salarisadministratie die gekoppeld is aan de financiële administratie.

We gebruiken cookies