arrow_drop_up arrow_drop_down
Hier vind je een uitleg over de administratieve uitdagingen van verschillende rechtsvormen die we tegenkomen bij Administratiekantoor Comak in Haarlem

Rechtsvormen

Iedere rechtsvorm heeft haar eigen uitdaging!

Ondernemingen zijn er in allerlei soorten en maten. Het grootste (en duidelijkste) onderscheid dat gemaakt kan worden is de rechtsvorm. De bekendste vormen zijn de besloten vennootschap (B.V.), de éénmanszaak en de vennootschap onder firma (V.O.F.). Deze verschillende vormen brengen allerlei administratieve uitdagingen met zich mee. Zo is een B.V. wettelijk een rechtspersoon en staat de onderneming dus los van de eigenaar. Privé en zakelijk zijn in deze ondernemingsvorm dan ook gescheiden. Bij een éénmanszaak ligt dit anders. Bij deze vorm is de ondernemer wel aansprakelijk voor zijn of haar privévermogen. Een bijzondere vorm van een éénmanszaak is de ZZP’er. Deze verdient dan ook wat extra aandacht.


Als ondernemer wil je een boekhouder die begrijpt hoe de administratie van jouw onderneming in zijn werk gaat. Daarbij is het noodzakelijk om te kijken wat de vorm van jouw onderneming is en hoe er bijvoorbeeld met salaris om moet worden gegaan.

Lees hier alles over de administratie van ZZP'ers zoals we die voeren bij Comak Administratiekantoor in Haarlem

ZZP'ers

Een bijzondere vorm van de éénmanszaak is de ZZP'er. Een ZZP'er wil zich graag bezig houden met zijn of haar vak en niet met bonnetjes of administratie. 

Hier lees je van alles over de administratie van een éénmanszaak zoals we die voeren bij Comak Administratiekantoor in Haarlem

Eénmanszaak

Bij een éénmanszaak is er één eigenaar. Het is belangrijk om privé en zakeijk gescheiden te houden, zodat je zeker weet dat de cijfers de zakelijke resultaten weergeven.

Hier lees je van alles over de administratieve uitdagingen van de V.O.F. volgens Administratiekantoor Comak uit Haarlem

V.O.F.

Een V.O.F. kent meerdere eigenaren. Het vermogen van de verschillende eigenaren wil je gescheiden houden. Daarbij heb je een boekhouder nodig die dit begrijpt en goed aanpakt.

Hier lees je van alles over het voeren van de administratie van een B.V. zoals we dat doen bij Comak Administratiekantoor Haarlem

B.V.

Een B.V. heeft aandeelhouders. Deze aandeelhouders moeten het bestuur beoordelen. De administratie moet dus op orde en inzichtelijk zijn. Dit geldt ook voor de salarisadministratie.

Meer weten?

Bij Comak hebben we ruime ervaring met alle ondernemingsvormen. Wil je je administratie uitbesteden of heb je nog aanvullende vragen? Vraag gerust een gratis adviesgesprek aan. Hierin leggen we je graag alles uit over de administratie van jouw onderneming en wat wij daarin voor je kunnen betekenen.

We gebruiken cookies