Comak is dé boekhouder van Haarlem en omgeving | Comak Administratiekantoor Haarlem

Administratie uitbesteden; waarom?

Administratie: iets waar iedereen mee te maken heeft. Zeker als je ondernemer bent. Je kunt de administratie zelf doen of je kunt het laten doen. Wat zijn de voordelen van beide mogelijkheden en, misschien nog wel belangrijker, wat is de juiste afweging die gemaakt moet worden bij je keuze?

 

Het zelf doen van de administratie kent een aantal voordelen. Je bespaart (een deel van de) kosten van een boekhouder en dat is natuurlijk snel verdiend. Daarnaast zorgt het zelf bijwerken van de administratie dat je goed op de hoogte bent van de precieze cijfers van je onderneming. Natuurlijk weet je, of kun je een hele goede inschatting maken van hoe het met je onderneming gaat. Toch is het fijn om dat terug te zien in je administratie. Hoe je de administratie het beste kunt voeren vind je terug in ons e-book (link).

 

Het uitbesteden van je administratie kent ook voordelen. Wanneer je een goede boekhouder hebt en hem of haar van de goede informatie voorziet, is je administratie altijd up-to-date. Zo kun je altijd zien hoe je onderneming ervoor staat en hoef je je geen zorgen te maken over aangiftes omzetbelasting, loonheffingen, etc. Het uitbesteden van je administratie betekent dan ook dat je je minder zorgen hoeft te maken om je administratie; die wordt immers voor je gedaan. Een ander voordeel van het uitbesteden van je administratie is dat jij als ondernemer tijd over houdt voor zaken waar je goed in bent: ondernemen! Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van de te maken afweging.

 

Als ondernemer verdien je je geld door omzet te creëren. Het voeren van de administratie helpt hier niet bij, met uitzondering van de facturatie natuurlijk. Wanneer je bezig bent met je administratie, kun je niet bezig zijn met het bedienen van de klant. De afweging die je moet maken is dus in hoeverre je de tijd die je kwijt bent aan administratie. Dit hangt ook af van de affiniteit die je hebt met administratie; ben je er goed in en gaat het snel, of vind je het lastiger en kost het daardoor veel tijd? Wanneer je tijd over hebt en je niet al teveel tijd kwijt bent is het misschien voordeliger om zelf je administratie te voeren. Wanneer je weinig tijd hebt omdat je bijvoorbeeld grote opdrachten hebt, of wanneer je administratie lastig vindt, is het waarschijnlijk voordeliger om het uit te besteden. Een boekhouder kan namelijk, door zijn of haar deskundigheid, ook veel geld voor je verdienen door je te wijzen op allerlei (fiscale) voordelen. Voordelen die je anders misschien zou missen en dat is natuurlijk zonde!

 

Je mag altijd bij ons langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek. In dit gesprek geven we aan wat we voor jou kunnen betekenen, zorgen we voor een offerte op maat (klik hier voor de tarieven) en kijken we wat voor jou de beste afweging is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Comak Administratie & Fiscaliteiten
  • Tappersweg 8 G
  • 2031 ET Haarlem
  • 023 8 200 200
  • info@comak.nl
  • comak.nl
  • NL003216968B18
  • KvK: 77631269

Comak Administratie & Fiscaliteiten

Comak Administratiekantoor Haarlem
© 2020 Comak Administratie & Fiscaliteiten